E-post: post@nordicsafari.no Tel: +47 901 47509

Havsfiske Norge

Havsfiske Norge, här kan du läsa om fiske och havsfiskecamper i Norge. Kika runt och se vad som passar dig och dina önskemål med fiske, naturupplevelse, standard och transporter.
I Mehamn kan du kombinera fiske efter skrei och den enorma tillgången på skrei med fantastiskt pimpelfiske efter röding och öring.
Är det hälleflundra som lockar är Mehamn ett mycket bra val av fiskecamp. Det är ett perfekt ställe att inleda sitt hälleflundrafiske på. Där kan du dessutom bli omhändertagen av deras guider.

Läs mer om de fiskecamper vi samarbetar med:

Besök även havsfiske.biz för fler tips om havsfiske i Norge.
Havsfiske tipsar om utrustning inom havsfiske, recenserar fiskecamper i Norge, skriver fisketips för havsfiske norge, bloggar med mera, allt med fokus på havsfiske.

Läs om olika fiskecamper i Norge och varför de är populära. Du hittar även tips för ditt fiske i Norge, tackel eller hur du packar för din havsfiskeresa. Förberedelse och noggrann planering är viktigt för att du skall lyckas med ditt fiske. Planera din fiskeresa i god tid och boka en fiskecamp i Norge som passar dina önskemål vad gäller arter, boende och båtar. Förbered dig även med rätt utrustning, Havsfiske Norge är tufft och ställer höga krav på både utrustning och kläder. På vår sida havsfiske.biz ger vi dig så många grundförutsättningar vi kan för att du skall lyckas.

Havsfiske

Havsfiske i Sverige har en lång tradition. I områden runt Skåne och ända upp emot västkusten
har havsfiske bedrivits under många genrationer. De senaste årtionden har fisket tyvärr försämrats mycket.
Det är en tråkig utveckling och många av de svenska havsfiskarna lägger nu sina semestrar i Norge.
Där är beståndet av fisk betydligt bättre än i Sverige. Tyvärr har även havsfisket i Syd och Mellannorge försämrats avservärt.
Fisket i Nordnorge däremot är fortfarande mycket bra. Fiskarna är ofta både större och fler. Däremot är artrikedommen
högre i Syd och Mellannorge. Just den stora rikedomen på fisk och även stora fiskar lockar varje år tusentals svenska sportfiskare
som vill testa havsfiske i Nordnorge. I Nordnorge är naturen spektakulär. Längst uppe i norr forstätter den ryska tundran in i Norge.
Det är ett kargt och böljande landskap. Det växer inga eller få träd och de som klarar klimatet är ofta små och vindpinade.
Tundran bryts tvärt av med klippor eller stup rakt ned i Barents hav. Bara att uppleva det artiska klimatet gör
havsfiske här uppe spektakulärt och blir ofta ett minne för livet. Det fina med havsfiske i Norge är att det passar de flesta sportfiskare oavsett ålder, kön eller vad man brukar fiska -De flesta som testar havsfiske i Norge återvänder med jämna mellanrum. Även om du inte har förkunskaper om havsfiske eller inte kan du få fina upplevelser i Norge. Första fisket kan det bästa vara att fiska med en klassisk pilk. Med tiden får du erfarenheter och utvecklas som sportfiskare. Då kan du ge dig på jiggfiske, bottenmete, mete, trolling och andra tekniker i din jakt på specifika arter. Klicka här för våra tips om havsfiske…

När du bokar din resa till Norge bör du kontrollera hur havsfisket är på de olika fiskecamperna. Här är det viktigt att tänka till på VAD ni som gäng vill ha ut av fisket. Är det speciella arter, stora fiskar av vissa arter, mängdfiske, naturupplevelse eller andra saker som är viktigt för er?
Fråga gärna oss på Norgehavsfiske, vi har stor erfarenhet av de fiskecamper vi rekommenderar och kommer gärna med tips och goda råd.
-En sak är säker, har du inte testat havsfiske i Nordnorge bör du göra det. Det är oftast en fantastisk upplevelse både vad gäller fiske och natur.

Kontakta oss: s-o (a) norgehavsfiske.se


Hälleflundra tagen i norra Norge

Havsfiske Norge

Havsfiske Norge, här en fin torsk från Mehamn