MEHAMN

Nordic Safari, Mehamn

Nordic Safari Mehamn med havsfiske i det otroligt fiskrika Barents hav. Nordkyn är den nordligaste punkten på Europas fastland. Endast 14 km därifrån ligger Nordic Safari, Mehamn, en fiskecamp med fem exklusiva rorburer. Havsfisket sker i ett av världens mest fiskrika och näringsrika hav, Barents hav. Nordic Safari, Mehamn erbjuder många aktiviteter förutom havsfiske. Du har även möjlighet att fiska från turbåt, lax i någon älv eller öring och röding i någon av de hundratals fina små sjöar som finns på Nordkyn halvöya. Vintertid erbjuds aktiviteter som snöskoteråkning och pimpelfiske. Alla aktiviteter bedrivs i en karg och exotisk natur. Ett besök på Nordic Safari är ett äventyr med både fiske och många naturupplevelser.

skrei i barents hav
Det är gott om skrei i Barents hav utanför Nordic Safari

Boende

Nordic Safari, Havsfiske har fem rorburer eller stugor med hög standard, tre sovrum/två sängar i varje, fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrum med TV, wc/dush samt hall och en fantastik utsikt över havet. Stugorna ligger på bryggan med uteplats och förråd för fiskeutrustning till varje rorbu. Sängkläder och handdukar ingår.

För enklare boende finns även vandrarhem, totalt 16 bäddar, gemensamt pentry och två toaletter med dusch eller campingplats med alla faciliteter. Trådlöst internet finns på hela campen och ingår i priserna. Badtunnor och bastu finns även i anslutning till restaurangen. För rensning av fisk finns separat hus innehållande flertalet rensbord, färskvatten, frysbox till varje rorbu och torkrum för flytoveraller. Hela anläggningen håller mycket hög kvalité. Den närliggande naturen är väldigt spektakulär, arktisk och är en förlängning på den ryska tundran.

Havsfisket

Havsfisket sker i Barents hav som med sitt näringsrika vatten innehåller otroliga mängder fisk. Här kan du fortfarande uppleva fisket som det var i forna tider. Fisket i området är relativt outforskat för många arter och det artrikatade sportfisket är ett helt nytt begrepp i dessa vattnen. Rapporter från de få yrkesfiskare som finns i området indikerar på hälleflundror över 200 kg årligen och de flesta gäng som besöker Nordic Safari får någon hälleflundra som bonusfisk vid torskfiske. Andra arter som förekommer rikligt är havskatt, lubb, kolja, sej och rödspätta mm. Vidar som äger Nordic Safari är uppvuxen i Mehamn och kan fisket riktigt bra. Han eller någon av fiskeguiderna går gärna igenom vilka positioner som är lämpliga för respektive art. Vid fiske i Barents hav bör du använda kraftig havsfiskeutrustning. Vi brukar rekommendera alla gäng att boka fiskeguide första dagen för att lära sig område, tekniker mm.

Hälleflundra, dubbelhugg i Barents hav

Båtar

Nordic Safari, Mehamn har en Hansvik 18 fot med Yamaha 50 hk 4-taktsmotorer, ekolod/plotter och fem Dolmöy 23 fot med Selva 4-takt, 80 hk, GPS/kartplotter (max 4 pers) för uthyrning. De ligger väl skyddade i Mehamns hamn och din Rorbu. Vid kraftig vind kan dessa båtar enkelt trailas till den närliggande Hopsfjorden som är en del av Tanafjorden, eller Laxefjorden. Det möjliggör fiske även vid kraftiga nordanvindar rakt in mot Mehamn.

Alternativt fiske

I området på Finnmark och Nordkyn halvöya finns laxförande älvar och hundratals mindre vatten med riktigt god tillgång på röding och öring. Glöm inte att ta med haspelset eller pimpelspö upp till Mehamn. Många av dessa vatten är i stort sett orörda av mänskligheten och ligger inbäddad i en fantastisk natur. Tillgången på kungskrabba är god och guidade fisketurer går att beställa. På Nordkyn halvöya finns även fina laxälvar. Läs mer om det fisket på Gamvik Jeger og Fiskeförening. Statligt fiskekort kan lösas på Inatur.

Havsvandrande Röding tagen på fluga
Fin havsvandrande röding tagen på fluga

Resa till Nordic Safari, Mehamn

Flyg upp till Mehamn kan bokas på SAS och busslinjen Köpenhamn-Malmö-Göteborg-Oslo bokas enkelt på GoByBus. Flygplatsen i Mehamn ligger endast ca 1 km från fiskecampen. Campen hämtar dig från flygplatsen kostnadsfritt om du har bokat.

Det vanligaste alternativet för resor till Nordic Safari, Mehamn är kombinationen flyg till Luleå och hyrbil från Luleå till Mehamn (ca 900 km). Rent a wreck har bilar att hyra på Kallax, Luleås flygplats och som gäst till Nordic Safari erbjuds rabatt på redan låga priser.

 Priser för svenska gäster 2018
  • Fiskevecka 1-4 pers: Rorbu och Dolmöy 23 fot med Selva 4-takt, 80-115 hk, GPS/kartplotter: 27 180 NOK (6 795 NOK/pers vid fyra personer). Pris/pers boende utöver fyra: 3 825 NOK.
  •  Fiskevecka Camping: Plats för husbil eller husvagn, 1-4 pers, el, dusch/WC, rensrum, tillgång till frys, torkrum för flytoveraller: 3 159 NOK. Extra person 785 NOK.
  • Extra båt: Dolmöy 23 fot med Selva 4-takt, 80 hk, GPS/kartplotter: 11.260 NOK.
  • Fiskeguide på havet: 3 300 NOK/8 tim. Utöver 8 timmar tillkommer 412,50 NOK/timme.
  • Hyra flytoverall & havsfiskeset i en vecka: 1 830 NOK.
  • Minor 34 Fot Offshore Cruiser med Kapten 6 – 12 Personer och 8 timmar: 10.500 NOK/dag.
  • Hamnplats till egen båt: 300 NOK/dag.

Incheckning sker måndag 15:00 och utcheckning en vecka senare 12:00.

 

Hälleflundrafiske i Laxefjorden

  • Båten har ni då i Eidsfjorden, ca 30 km från campen: 2100 NOK/båt. P-plats vid flytbryggan ingår.
  • Flytt av båt till Eidsfjord (tur & retur): NOK 2 690 NOK.

 

 

Frågor om lediga veckor och bokning

Kontakta Nordic Safari Wildlife Adventures AS
Tel: +47 901 47509
post (a) nordicsafari.no

 

Frågor om fiske (S-O Larsson svarar på svenska)

s-o@norgehavsfiske.se

070-3521 800

Bilder och filmer från Nordic Safari, Mehamn (Fler bilder från havsfiske i Barents hav och Mehamn.)