Säsongens första Hälle

sista veckorna har det blivit en del fiske här uppe runt norkynn, allt från röding/öring pimpel till årets första hälle pass. fisket har varit otroligt, mängder med stor fin röding upp till 1,8 kg, torsk upp till 18 kg och hälle på 150-157 cm i topp

DSC_9402

En dag tog jag med våran stammis gäst peter på torsk fiske för att få lite variation från pimpel fiske och skoter. det var som vanligt några otroliga mängder torsk, bara att släppa ner och veva upp en ny torsk, tyvärr han vi inte hitta dom riktigt stora men ett bra antal 10++ med topp på 17-18 kg till en över lycklig peter!

nästan varje dag som jag och peter va uppe på fjället fick vi fisk som var större än 1 kg vilket jag anser är en bra fisk på fjället men finns betydligt större!

Jag guida även ett ryssiskt tv team för några dagar och en dag riktat hälle fiske, jag var mycket skeptisk mot riktat hällefiske i april men det var absolut värt ett försök, i andra driften tänkte jag att jag måste sätta på de hälle säkraste betet jag någonsin testat, en gigant flapper från spro med en 500 grams bullet head.

Efter en liten stunds driftande så smäller de till stenhårt och jag sätter mothugg direkt, tungt och nästan omöjligt att rubba under dom första minuterna, men efter en liten stund ger fisken full fart mot djupkanten och sliter snabbt ut 20-30 meter lina innan jag lyckas stanna henne med en kraftfull accurate, efter en hård men relativ kort fight lyckas jag landa henne och som vanligt hade vi glömt måttband, så fick in provocera med lite nylon och mäta senare, längden blev lite oklar men lätt 150cm skulle säga max 157cm dock inte så viktigt när de inte är pb 😉 hon fick snabbt friheten tillbaka efter några foton.

/Albin

Fiskerapport av:
Albin Martinsson