Kvaröy

Kvaröy Havsfiske

Kvaröy Havsfiske ligger norr om Mo i Rana i en underbar miljö för havsfiske. Fiskecampen bjuder på en härlig artrikedom och fisket sker i en miljö blandat av småöar och djupa fjordar. Här kan rikta ditt havsfiske efter speciella arter eller fiska allmänt havsfiske. Det finns även möjlighet för större gäng att fiska från en större båt Targa 27 med skeppare eller fiska med en guide.
kvaröy_sjöhus_fiskecamp_mo_i_rana
Kvaröy Sjöhus ligger idyllisk strax norr om Mo i Rana på Indre Kvaröy

Boende

Kvaröy Havsfiske har fem sjöhus med hög standard, tre sovrum med två sängar, fullt utrustat kök med mikrovågsugn, diskmaskin med öppen planlösning mot vardagsrum med TV, wc/dush är även utrustad med tvättmaskin. Stugorna ligger nära havet och har en stor veranda med fantastisk havsutsikt. Varje sjöhus har egen frysbox för förvaring av fisk. Sängkläder, handdukar och flytvästar ingår vid hyra av sjöhus.


Sjöhusen är moderna och håller mycket hög standrad

För rensning av fisk finns speciella renshus med flertalet rensbord och färskvatten. Hela anläggningen håller mycket hög kvalité. Den närliggande naturen på Kvaröy är värd att studera närmare, en promenad på hedar, ängar, små skogsområden och klipphällar är väldigt populärt. Allt detta inramas av en fantastisk utsikt.Renshus_havsfiske_mo_i_rana_kvaröy
Fisken rensas i praktiskt renshus med färskvatten

Havsfisket

Havsfisket sker i området strax norr om Mo i Rana. Det är ett hav med fantastisk artrikedom och fina fiskar. Arter som torsk, sej, uer (kungsfisk), kolja, havskatt, hälleflundra, lubb och långa är vanliga fångster. Fisket efter plattfiskar som rödspätta och sandskädda kan också vara riktigt bra. Vid ankomst får alla gäster sjökort med markerade fiskepositioner för olika arter. Området runt Kvaröy är omgett av många öar och skär vilket skyddar området från vindar.Havskatt kryddar havsfisket i Norge
Havet runt Kvaröy är artrikt, här en havskatt tagen på agnad pilk

Båtar

Kvaröy Havsfiske har åtta rejäla Kvaernöy 19 fots aluminiumbåtar med 50 hk Yamaha 4-taktsmotorer, ekolod/kartplotter och gps. För större gäng finns även en Targa 26 fot att hyra med skeppare/fiskeguide.

Rejäla aluminiumbåtar på Kvaröy Sjöhus
Kvaernöy 19-fots aluminiumbåtar med 50-hk, 4-takstmoterer och ekolod/kartplotter är perfekt för havsfiske

Resa till Kvaröy Havsfiske

Resa till Kvaröy Havsfiske sker enklast med bil via Mo i Rana där det är knappt 10 mil kvar till Tonnes. I Tonnes finns fri parkering och här går färjan mellan Tonnes och Kvaröy.

Länk till färjetider mellan Tonnes och Kvaröy.

 

Priser 2017

Sjöhus 6 personer: 2 760 NOK/dygn (13 920 NOK/vecka), extra bädd 130 NOK/dygn

Båt Kvärnöy 19 fot: 860 NOK/dygn ( 6 010 NOK/vecka)

Slutstädning: 1 030 NOK.

Havsfiskeset: 200 NOK/set och dag.

Guidad fisketur: Targa 27 fot, 1 090 NOK/timme inkl. skeppare (min 4 tim). Betalas på plats.

Utcheckning senast 11:00 och incheckning tidigast 14:00. Sängkläder och handdukar ingår.

Varje sjöhus har: TV, DVD, CD/radio, internet, tvättmaskin, vattenkokare, microvågsugn, diskmaskin, kyl/frys, frysbox, köksutrustning.

Förfrågan

Kontakta Kvaröy Sjöhus
www.kvaroy.no
Tel: +47 977 46 145
alf@kvaroy.no

 

Bilder från Kvaröy Sjöhus (ännu fler bilder från havsfiske på Kvaröy)