Hälle-race i Mehamn!

Sista veckan har det bara vräkts upp hälleflundror på alla håll och kanter! En drös över 150 cm har tagits. En tysk grupp lyckades bra utanför campen och landade 6 hälleflundror med topp på 139, samma dag fångade en ukrainsk grupp 2 hälleflundror med topp på 165 cm. Min far och bror har kommit upp på årliga hälleflundraresan, med sig i år hade de John Hedström från Wiggler som jobbade här uppe för 2 år sedan. Förra årets resa startade kanon för min bror, första fisken för resan var en drottning på 193 cm och runt 100 kg, i år började han starkt med en första fisk på 165 cm. Jag fick tid att följa med på en dags ”hällegnugg”. Vi hade kanonfiske endast 15 min från hamnen och lyckades landa 7 st hälle under dagen. I första driften lägger vi oss långt in på grunt vatten och innan jag har hunnit få i jiggen står farsan med böjd spö och en skrikande Accurate. En kort fight senare kommer en liten behändig fisk runt 100 cm som vi snabbt krokar av i vattnet. Fisket fortsätter att vara kanon i kommande drifter och vi landar 2 i första driften och 1 i […]

Sista veckan har det bara vräkts upp hälleflundror på alla håll och kanter! En drös över 150 cm har tagits. En tysk grupp lyckades bra utanför campen och landade 6 hälleflundror med topp på 139, samma dag fångade en ukrainsk grupp 2 hälleflundror med topp på 165 cm.
r11
Min far och bror har kommit upp på årliga hälleflundraresan, med sig i år hade de John Hedström från Wiggler som jobbade här uppe för 2 år sedan. Förra årets resa startade kanon för min bror, första fisken för resan var en drottning på 193 cm och runt 100 kg, i år började han starkt med en första fisk på 165 cm. Jag fick tid att följa med på en dags ”hällegnugg”. Vi hade kanonfiske endast 15 min från hamnen och lyckades landa 7 st hälle under dagen.
r13
r12
I första driften lägger vi oss långt in på grunt vatten och innan jag har hunnit få i jiggen står farsan med böjd spö och en skrikande Accurate. En kort fight senare kommer en liten behändig fisk runt 100 cm som vi snabbt krokar av i vattnet. Fisket fortsätter att vara kanon i kommande drifter och vi landar 2 i första driften och 1 i andra driften. Vi hade få känningar men dom som högg, högg stenhårt. Efter en stunds fiskande lägger vi oss på 12 meter och jag hinner bara komma ner till botten för att sedan jigga lite aktivt i 1 minut innan min predator shad i färgen blodmörten inhaleras av något stort, mothugget sitter som en smäck och fisken rubbar sig inte. Tack vare det grunda vattnet gjorde fisken mängder med brutala rusningar åt alla håll och kanter. Med stenhård press får vi upp den relativt snabbt. Några snabba foton sedan C&R.
r3
r2