Ett kokande hav!

Senaste veckorna har hela naturen exploderat av den otroliga betesfisk mängden som är just nu. Gigantiska stim av makrill drar med sig valar och delfiner.

Här om dagen guidade jag en go grupp från Stockholm. Första dagen skulle vi bända hälle, vädret såg kanon ut så vi körde 26 knop ut till fiskeområdet, där det tog cirka 15 min innan första hällen sög i en trollad Mieko predator tail med 500 grams skalle (ett måste i allas hällebox!) fisken gjorde en tokrusning mot djupare vatten men med Accuraten som motståndare så brukar dom flesta fiskarna stanna.

Efter en hård och intensiv fight säkrade vi henne vid båtkanten och mätte henne till 129 cm, en grym första fisk! Efter den fisken la vi en drift på samma ställe som vi krokade den första, redan efter 3 min fiske smackar de till i Dennis rosa tail. Fisken sliter o drar och enbart för att Dennis hade svårt att låta min kaffemugg vara så drog jag på bromsen stenhårt och man såg en liten glimt av oro i hans ögon när fisken inte reagerar på bromsen och fortsätter leda fighten.

Efter en intensiv fight så hade vi landat en fin tjej på 127 cm som självklart fick simma ner igen efter fotografering. Dagen fortsatte stabilt med relativt få kontakter, men dem som högg, dem högg hårt! Slutresultatet blev 6 hälle i båten med en fisk på runt 100 cm och en på 117 cm. Resten av fiskarna var alla över 126 cm.

//Albin Vegas Martinsson

 

Fiskerapport av:
Albin Vegas Martinsson