bild bomb!

senaste månadens fiske i mehamn!

den senaste tiden har vi haft fullt upp här uppe i norr,blivit mycket fiske med det kommer mycket fisk! här om dagen fångades det en hälleflundra på 205 kg av en tysk fiskare i området, tyvärr avlivade han drottningen. det är den andra över 200 kg tagen i fjorden inom dom senaste 4 åren!

Där emot har vi fått nytt campreckord på havskatt på 10,7 kg tagen på mieko predator tail i hail färgen. I går hade jag ett riktigt bra hälle race med våran stammis kund peter, i första driftan såg vi jiggarna på lodet och hälleflundrorna simmade upp och börja nafsa på jiggarna, helt sinnessjukt roligt att de det hela på ekolodet! dock lyckades vi inte kroka någon så i andra driftan slängde jag ut en sej på flötmete med endast en cirkelkrok, jag hinner knappt sätta spöt i spöhållaren innan flötet försvinner ner som en torped in under andra sidan, med mina ultra snabba reflexer lyckas jag på något mirakulöst vis rädda kaoset och krokar dagens första, efter några foton så fick hon simma hem. dagen fortsatte i betesfiskens tecken och vi landade alla 4 på betes fisk samt två tappade på jigg.

vi har även bedrivit en hel del spätte fiske. även där har vi stött på spättans större kusiner eller aa en lite mindre av dom stora. dock tappade vi en bättre under spätta fisket! där emot har vi haft et otroligt spätta fiske som vanligt, vi landat o hyggliga mängder stora spättor!

Vi hittade en liten skalle långt ut nära 100 meters kanten, stora mängder småsej över toppen på 80 meter, torskarna gick överallt i frivattnet, i ett nedsläpp felkrokar jag en liten sej jag sätter spöt mot knät och börjar vinscha… 40 meter över botten tar de stopp! jag tänker först hälle men den rör sig annorlunda vi står i en  mexikan stand of jag kan inte rubba fisken och fisken kan inte röra sig, de fortsätter så jobbigt länge sen kommer den med lite snällt och efter ett par pumpningar så lossar den, upp kommer en relativt hel sej på 1,5 kg med få bitmärken, endast en rad i höjd med kroken. vi la om strategin och börja fiska upp och ner i vatten lagerna med stora jiggar, vi tappar 3 riktigt grisigt stora torskar! vi lyckas landa 2 över 10 men sedan måste vi börja köra hemåt.

 

//Albin

 

 

 

 

Fiskerapport av:
Albin vegas Martinsson