Årets storflundra

Historian bakom 193 cm flundra som togs i mehamn i början av juni

I början av juni kom min far,bror och lasse upp till mehamn för en veckas salt fiske, jag skulle ju såklart följa med o guida. En perfekt start på sommar säsongen med en hel veckas hälle bänd!

Dagen innan dom anlände fick jag en magkänsla om ett ställe vi skulle köra, hela fjorden låg orörd i över ett halvår men just de här stället tilltalade mig. så fort båten ligger i vattnet vid våran hälle brygga kör vi mot platsen vilket tog en liten stund men tack vare hyttarna på båtarna så blir resan mer trevlig än dryg.

Fisket börjar bra med kontakt i nästan varje drift och några småflundror landade. dock stod min bror utan fisk på sin cutbait herring. Jag hade sparat en liten extra hottspott som Alltid håller hälle, jag fråga brorsan om han ville byta till en blåsilver tail innan vi åkte upp men de ville han ikke. Väl på plats kommer jag knappt ner till botten på 12 meter innan något suger tag i min mieko shad och fightas stenhårt, flera långa rusningar och ville verkligen inte komma upp från botten.

Fisken mäts till 141 cm innan hon får friheten åter.

Innan nästa drift ville brorsan byta jigg, så hjälpte han tackla en mieko tail i blåsilver och sa att han skulle ta mitt pb så jag hade något o jobba efter vilket han tog lite för seriöst och innan jag hade torkat av kamera linsen från hälle slem så stod han med en brutal spö böj tvärs med båten, linan drog in under farsan o lassa i en otrolig fart rakt mot land o grundare vatten, snabbt och kaos artat så började vi följa efter fisken först in på gunt vatten sedan ut mot djupare vatten. Brorsan lyckades stanna den runt 80 meter innan han lyckades pumpa upp henne till båtkanten. Landningen går kanon men lite krångligt då fisken kom upp på felsida båten, när vi har säkrat henne längs kanten mäter vi henne till 193 cm och enligt tabell 95 kg! en helt otrolig fisk som stod sig från första till de sista hälle passet som den största!

 

Fiskerapport av:
Albin Vegas Martinsson