150 cm+ hälleflundra landades i samtliga båtar!!

150 cm+ hälleflundra landades i samtliga båtar som var ute för 2 dagar sedan, och en 12-årig svensk grabb hade en riktigt lyckad födelsedag!

För ett par dagar sedan var det grymt hög medelvikt på hälleflundrorna här i Mehamn! Samtliga 3 båtar som var ute landade flundra över 150 cm! Vilket är en drömgräns för många när det gäller den mytomspunna hälleflundra.

Största hällen som landades var på 175 cm och en vikt enligt tabell på ca 76-77 kg! Denna landades i Albins båt när han var ute och guidade ett gäng tyskar som skulle lära sig grunderna för fiske efter rödspätta och hälleflundra. De började med att först köra lite spättafiske och därefter köra järnet efter hälle, och redan under första driften så fick en av gästerna känna på riktigt tung gung!

175 cm hälle!

Norkyn Europas nordligaste fastlandspunkt!

Även ett gäng svenskar var ute gnuggade efter flundra som gav fint resultat med ett gäng flundror på 127 och 129 cm och en grymt fin toppfisk på 156 cm!

Jag stack också ut under kvällen och körde en guidning med två svenskar, Det var med en morfar som hade lovat hans barnbarn som fyllde 12 år den dagen en guidad tur ut på Barents hav i födelsedagspresent. Vi la ett antal drifter efter torsk och hälle, men det resulterade bara med torsk. När vi efter ett antal timmars nötande och tiden började rinna iväg så satt plötsligt grabben med brutalt spöböj och han var helt säker på att han satt i botten. Men då rullen börja skrika så vart vi rätt säker på att så inte var fallet.. Efter en tuff camp så lyckas vi slutligen landa den magnifika fisken på 152 cm och glädjen hos pojken var obeskrivlig! Om han tyckte presenten och födelsedagen var bra får bilderna avgöra..

Fiskerapport av:
Simon Ingvald